Tavuklarda Salmonella Enfeksiyonu

15518 kez okundu

4 yıl önce eklendi

Ana Sayfa » Makale-Yöntem » Gıda Hijyeni ve Güvenliği» Tavuklarda Salmonella Enfeksiyonu

 
 
Salmonellanın iki türünden biri olan pullorum bakterisinin neden olduğu bir hastalıktır.Beyaz yumurtacı ırklar kahverengi yumurtacı ırklara göre bu hastalığa karşı daha dayanıklıdır.Morbidite (hastalık bulaşma oranı) ortalama %10 ila %80 arasındadır.Bağışıklığı düşük ve stresli hayvanlarda ölüm oranı %100 e kadar ulaşabilir.
 
Enfeksiyon ağız yoluyla dışkılardan bulaştığı gibi yumurta ile de civcivlere geçmektedir.Çok dirençli bir bakteri olup normal iklim şartlarında aylarca hayatta kalarak enfeksiyon oluşturmaya devam eder.

Belirtiler ;

* İştahsızlık

* Kabarık tüyler

* Gözlerin kısılması

* Beyaz ishal

* Ayakta topallık
 
 

Tedavi ;

Kümesde altlık değiştirilir ve uygun bir şekilde dezenfekte edilir.

Uygun antibiyotiklerle hastalık ilerlemeden tedavi edilmelidir.Tavuklara probiyotik ve prebiyotik takviyeleri yaparak bağırsak florasının güçlendirilmesi gerekir.
 
Tüm bunlar ve daha fazla sorunların çözümü için bitkisel ve doğal bir çözümümüz var sizler için. Türkiye'de artık tavuklar ;  verimi ve kalitesi Avrupa Standartlarında yüksek ve üst düzeyde olacak. İspanya DOMCA firmasının  geliştirdiği bitkisel ve doğal  Broyler Tavuklarda GARLICON ürününü incelemek için TIKLAYINIZ..