Gıdalarda Tuz Kullanımı Azaltıldı

8714 kez okundu

9 yıl önce eklendi

Ana Sayfa » Makale-Yöntem » Mikrobiyolojik Analiz» Gıdalarda Tuz Kullanımı Azaltıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın açıklamasına göre pek çok  gıdadaki tuz kullanımı azaltıldı. Salça, peynir, zeytin gibi salamura ürünlerinde koruyucu olarak tuz kullanımına ilişkin dikkat çekici bir azaltma yapıldı. Tuz, gıda sektöründe lezzetten çok bir takım bakterilere, mikroplara karşı koruyucu önlem olarak kullanılmakta ve koruyucu olarak tuza başvurulmakta. Ancak tuzun yüksek oranlarda kullanımı insan sağlığı için tehlikeli bir tablo oluşturuyor. Bu durumda söz konusu gıdaların raf ömrünü kısaltmamak için doğal gıda koruyucuları kullanımı yapılabilir.
 
 
 
 
 
Tuz oranı azaltılan gıdalar şu şekilde;
Zeytin: % 12 iken, % 8 oldu.
Pastırma: % 8.5 iken, % 7’ye düşürüldü.
Ekmek: % 2 tuz oranı, % 1.5 oldu.
Pul Biber : % 9 iken, % 7 oldu.
Peynir ve Salça  % 5 düzeyine indirildi.
 
Tuzu azaltma çalışmalarının devam edeceğini açıklayan Bakanlık yetkilileri, beyaz peynir, kaşar, eritme peyniri, tulum peynirindeki tuzu yüzde 12 ila 40 arasında değişen oranlarda azaltacaklarını bildirdi.
 
 
 
 
 
Gıdaların raf ömrünü uzatmak adına yapılan tuz kullanımı, tuz tüketimini ciddi boyutlarda arttırıyor. Türkiye'de kişi başına tuz tüketimi ortalama 15 gramken, Dünya Sağlık Örgütü’nün önerdiği miktar 5 gramın altında. Dolayısıyla bu tip gıdaların üretimi esnasında doğal gıda koruyucularını kullanmak raf ömrüne zarar vermeyeceği gibi insan sağlığı için herhangi bir tehlike yaratmayacaktır.
 
 
 
 

DiaTek tarafından satın alabileceğiniz DiaNatura Safe tamamen bitkisel özütlerden elde edilmiş, gıdaya uyumlu olduğu için uygulama öncesi herhangi bir önlem almadan ve uygulama sonrası da durulama yapmadan kullanabileceğiniz bir üründür.  DiaNatura Safe kullanıldığı ortamda havada ve yoğunlaştığı yüzeyde bulunan mikroorganizmaları sıfıra indirmektedir. (DiaNatura Safe hakkında bilgi için TIKLAYINIZ.)
 
Gıda bozulmalarının büyük kısmı, üretimden paketlemeye kadar olan süreçte ürüne havadan bulaşan küfler, mayalar, bakteriler ve bunların sporları kaynaklıdır. Bu sorunu tamamen ortadan kaldırmak için UVC ışığı ile hava sterilizasyonu yapan cihazımız Hysafe Air’i kullanabilirsiniz. (Hysafe Air hakkında bilgi için TIKLAYINIZ.)
 
DiaNatura Base, gıda ürünlerinin raf ömrü sırasında bozulmalarını engelleyen bir üründür. Firmamız tarafından kolaylıka edinebilir, kullanabilirsiniz. (DiaNatura Base hakkında bilgi için TIKLAYINIZ.