Tereyağı Nedir ve Nasıl Yapılır?
28.01.2011 tarihinde eklenen bu haber 19891 kez okundu.
Ana Sayfa » Makale-Yöntem » Mikrobiyolojik Analizler » Tereyağı Nedir ve Nasıl Yapılır?
Süt ve mamülleri arasında önemli bir yeri olan tereyağı, ekonomik değeri bakımından da önemli bir süt ürünüdür. Tereyağı, önceleri kozmetik ve ilaç olarak kullanılmıştır. Tereyağının, gıda maddesi olarak taşıdığı önem 19.asrın başlarına kadar yaygın olarak bilinmiyordu. Asrımızın başında tereyağının insan beslenmesindeki önemi tam olarak anlaşılmıştır. Teknik olarak keçi, koyun gibi evcil hayvanların sütü de tereyağ yapımına elverişli olmakla beraber, tereyağı hemen takiben inek sütünden elde edilir.

Anadolu'da tereyağı genelde kendi ihtiyacı için yayık ayrandan üretilen tereyağıdır. Geçmiş dönemlerde genellikle ev tipi tereyağı üretimi yaygınken, günümüzde sanayi üretimi geleneksel üretimin yerini almış ve teknolojinin gelişmesi ve farklı katkılar eklenmesi ile tereyağı üretimi de çeşitlenmiştir.

Sanayi tipi tereyağı üretimi çeşitli şekillerde yapılabilir. Klasik tereyağı yapımını özetlemek gerekirse;

Kremanın İşlenmesi: Krema, çiğ durumda işlenerek tereyağı üretilebilir. Çiğ sütte az veya çok miktarda mevcut zararlı mikroorganizmalar kremaya ve oradan da tereyağına geçerek, ürünün kalitesini ve dayanma süresini etkileyebilir. Bu nedenle tereyağ yapımında kullanılacak kremanın ısı işlemine tabi tutulması gerekir. 85 °C’lik bir ısı derecesinin uygulandığı bu yöntemde geri soğutma işlemi plakalı soğutucularda yapılır. Diğer bir yöntem ise 103-105 °C arasında ısıtılarak uygulanan yöntemdir ki, kremanın bu derecelerde ısıtılması tereyağın kalitesi ve dayanma süresi üzerinde negatif etki yaratmaz. Daha sonra krema soğutularak olgunlaşması için bekletilir.
 
Tereyağ Yapımı: Tereyağ yapımında uygulanan metotlar, kısmen ’yağ aglomerasyon’ teorisine, kısmen de yağ konsantrasyon (separasyon) teorisine dayalıdır.

a. Periyodik Metot : Bu yöntemin özelliği, her defasında belli bir miktar kremanın işlenmesidir. İşlem, birbirini takip eden fazlar şeklinde olur. Tereyağ aglomerasyon teorisine göre kaymağın davlumbaz içerisinde dönerek, düşerek hareket etmesi ve köpürmesi ile oluşur. Daha sonra yayıklama işlemi yapılır. Sütün yağ kısmı, yayıkaltından, buğday tanesi iriliğinde tanelerden oluşan birlikte halinde ayrıldığı aşama ise ayıklama aşamasıdır.
 
Tereyağının ekşi bir lezzet almaması için yıkama işleminin yapılması gereklidir. Bu amaçla işlenen krema kitlesi kadar su davlumbaza konulur. Sonra makineye birkaç devir yaptırılarak tereyağı topağına yapışıp kalmış yayıkaltı artıklarının uzaklaştırılması sağlanır. Bu artıklar, yıkama suyu ile birlikte alt kısımdaki çıkış borusundan dışarı alınır. Tereyağının yıkanması, lezzetin düzelmesini ve dayanıklılığın artması sağlar. Tereyağı taneli bir kitle halinde birikir. Bunun yoğrularak homojen bir kitle haline getirilmesi gerekir. Bu amaçla yıkanmış olan tereyağı topağı silindirler arasından geçirilir. Yeni yöntemlerde düşürme ve fırlatma esasına dayanan mekanik bir yöntem uygulanmaktadır. Plastik ve yeknesak görünümlü bir kitle oluşunca işleme son verilir.
 
Tereyağının Tuzlanması: Tuzlu tereyağ üretimi arzulanıyorsa, kitleye yoğurma işleminin başında saf mutfak tuzu olduğu gibi(kuru tuzlama) veya erimiş halde(ıslak tuzlama) katılır. Tuz, yoğurma işlemi sırasında yağ kitlesine muntazam şekilde yayılmalıdır. Tuz miktarı genel olarak %0.3 ile %1.5 arasında değişir.

b. Kontinue Aglomerasyon (köpük) Metodu: bu yöntemle işlenecek krema sistemin bir tarafından girer, öte tarafından tereyağı olarak çıkar. Bu sistem sütün tereyağına dönüştürülmesi, ısıtılması, tereyağ elde edilmesi ve ürünün ambalajlanması işlemlerinin aralıksız ve bir hat üzerinde gerçekleştirildiği tam otomatik bir üretim yöntemini ortaya koymaktadır. Sistemin bu şekilde devamlı bir akış halinde işlenmesi ancak konsantrasyon yöntemiyle mümkündür. Aglomerasyon usulünde ise kremanın yaklaşık 20 saat süre ile olgunlaştırıcıda bekletilmesinden sonra bu yöntemle işlenmesi mümkün olmaktadır.
 
Bu metod da tatlı kremadan ve ekşi kremadan tereyağı eldesi olmak üzere ikiye ayrılır.

c. Kontinue yağ seperasyon metodu: Metod tatlı kremadan ve ekşi kremadan tereyağı eldesi olmak üzere iki şekilde uygulanır.

Tatlı kremadan tereyağı yapımı: Krema önce özel bir separatörden geçirilerek yağ oranı yaklaşık % 80'e kadar artırılır. Bu sırada ısı derecesi 60 °C civarında tutulmalıdır. Bu duruma getirilmiş krema bir pompa aracılığıyla transmutatör denilen horizontal bir soğutucudan geçirilir. Burada kremanın çok seri soğutulmasıyla tereyağ oluşuma sağlanır. Sisteme bağlı bir karıştırıcı tertibat sayesinde tereyağı kitlesinin daha homojen bir kitle haline dönüşmesi sağlanır. Yaklaşık 12-14°C'da cihazı terk eden tereyağ ambalajlanır.

Ekşi kremadan tereyağ yapımı: Burada biraz daha değişik bir yöntem uygulanır. Tatlı ve ekşi krema belirli bir oranda karıştırılır. Bu karışım o şekilde yapılmalıdır ki, elde edilecek tereyağ ekşi kaymaktan elde edilenin organoleptik özelliklerini taşısın. Karıştırma işlemi, kremanın transmutatöre verilmesinden kısa zaman önce yapılmalıdır. Karışımın ısı derecesi 20-25 °C olmalı, yağ oranı % 80'e erişmiş bulunmalı ve karışıma starter katılmalıdır. Bu şekilde asitleştirilen materyale diasetil ilave edilebilir.

d. Emülsiyon metodu: Bu yöntemde yağ oranı düşük krema (yaklaşık % 30) mekanik bir tertibattan geçirilerek yağ küreciklerinin parçalanması sağlanır. Yağ ve yağsız sütten oluşan bu karışım
santrifüjden geçirilmek suretiyle yağ oranı % 80-90 arasında değişen tereyağı elde edilir.
Dışarı alınan yağ kitlesi, renk ve aroma maddeleri ve diğer ilave maddelerle karıştırılır. Sıcak yağ kitlesi konsantrasyon yönteminde olduğu gibi transmutatörden geçirilerek, soğutularak tereyağı elde edilir. Soğutma sistemine bağlı tekstratörden geçirilen tereyağının tekstürü düzeltilir.

Tereyağın Ambalajlanması :

Hazırlanan tereyağı ambalajlama işlemine tabi tutulur. Paketlemede parşömen kağıdı veya alüminyum folyo kullanılabilir. Tereyağı, alüminyum folyalar içerisinde daha iyi korunabilmekte ve
özelliklerini uzun süre muhafaza etmektedir. Buna karşın, parşömen kağıdıyla ambalajlanmış tereyağında fazla su kaybına bağlı olarak yüzeyde kabuk tabakası oluşmaktadır. Son zamanlarda tereyağların ambalajlanmasında plastik materyalden de yararlanılmaktadır. Tereyağları önceleri elle paketlenirken, bu usulün yerini makinelerle ambalajlama almıştır.

Tereyağının işlenmesi ve ambalajlanması sırasında temizliğe son derece dikkat edilmeli, alet ve gereçlerin, ambalaj malzemesinin bakteriyolojik açıdan sakıncasız olmasına özen gösterilmeli, kişilerin hijyen kurallarına uymaları sağlanmalıdır. Kontakt enfeksiyonları tereyağının kalitesini ve dayanma süresini negatif olarak etkiler.

Etiketler: gıda teknolojisi tereyağı yapımı, sütten tereyağı eldesi, sütten nasıl tereyağı nasıl yapılır, tereyağı nasıl yapılır, tereyağ nedir, süt işlenmesi tereyağı, sütten tereyağı, ev tipi tereyağı makinası, sütten krema nasıl alınır , krema eldesinden yüzde, süt kreması nedir, kaymak nasıl yapılır, çig kaymaktan tereyağı yapımı, kremayla tereyag yapımı videosu, krema tereyağ farkı, ekşi krema nasıl elde edilir, tereyağın mikrobiyolojik analizi, tereyağı nasıl yapılır video, saf tereyağı nasıl anlaşılır, iyi tereyağı nasıl anlaşılır, konsantre krema evde nasıl yapılır, ayrandan tereyagi, sütten tereyağının yapımı, tereyağ yapımında kontaminasyon, saf tereyagı nasıl yapılır, kremaden tereyağı, tereyağı hangi sütten yapılır, sanayi tipi ayran üretimi, sütten tereyağ nasıl çıkar, inek sütünden tere yağ yapımı, saf tereyağ ne kadar dayanır, tereyağ yıkama, krema dan terayag nasil yapilir, kremadan tereyağ nasıl yapılır video, tereyağ mikrobiyolojik analizler, tereyağ yapımı, yayık tereyağ yapımı, sütten tereyağ yapımı, tereyağ süt kreması nedir, tereyağı tuzu nasıl alınır, tereyağının kalitesi nasıl anlaşılır, tereyağı üretim teknlojisi, kaymaktatan tereyağı, çiğ sütten krema yapımı, sütten tereyağı nasıl çıkar, sütten tereyağ nasıl çıkarılır, kremayı nasıl kaymak yaparım, saf tereyağı nasıl anlaşılır, tere yağ nasıl elde edilir, tereyağ yapımı, yayık tereyağı nedir, hazır kremadan tereyağı nasıl yapılır video, süt kreması üretimi nasıl, tereyağı kremasının özellikleri, sanayi tipi tereyağ yapma tarifi, sütten tereyağı eldesi fiziksel değişme, yayık ayrandan tereyağ, sütün kaymağından tereyağı nasıl elde ederim, tereyağı yapımı, tereyağ krema farkı, yayık tereyağı ekşi olur mu, gıda teknolojisindesütten kaymak yapımı, saf tereyağı nasıl elde edilir, çiğ sütten tereyağ, tereyağ kreması yapımı, çiğ krema tereyağı yapımı, tereyağ ve ısı, çiğ sütten tereyağı yapımı, tereyagı üretim aşamaları, tereyağından üretilen krema, tereyağ katkıları, kaymak tereyağına nasıl dönüştürülür, tereyağı hangi hayvandan yapılır, tereyağı üretimi aşamaları, makinede tereyağ nasıl paketleniyor, saf tereyagi nasil yapilir, kremadan tereyağ nasıl yapılır, tereyağında köpük teorisi, krema üretim teknolojisi, tereyağının dayanma süresi ne kadardır, tereyağ nasıl yapılır, süt kremasında yağ oranı nedir, tereyağında krema ayıklanması, süt kaymağı nasıl tereyağ olur, keçi sütünden tereyağ yapımı, süt kreması eldesi, yayık tereyağı yapımı, tereyağ analizleri, kremadan tereyağı, tereyagı yıkama, tereyağ üretiminde kullanılan krema özellikleri, tereyağı ambalajlanması, tuzlu kaymak nasıl yapılır, tereyağın dayanma süresi, kaymaktan tereyağı nasıl yapılır, ayrandan tereyağ yapımı, tereyağında mikrobiyolojik analizler, en beğenilen tereyağı markası hangisi, kremadan tereyağı nasıl elde edlir, tereyağ ambalajlama ve etiketleme, çiğ sütten tereyağ yapımı, tereyağ üretim aşamaları, tereyağı yapımında tuzun rolü, sütten tereyağı nasıl yapılır, tereyağ tuzlama, tereyağı ambalajlama nasıl yapılır, sütten tereyağ eldesi, ayrandan tereyağı nasıl yapılır, sütten tereyağı üretimi, tereyağı üretim aşamaları, süt kaymağından tereyağ nasıl yapılır, tereyağ imalatı nasıl yapılır, tereyağda tuz miktarı, yayık nasıl yapılır, tereyağı yapımında neden krema kullanılır, tereyağı kreması nedir, tereyağı nasıl yapılır ve üretimi, tereyağı tekstür özellikleri, kaymakla kremanın farkı nedir, sanayi tipi tereyağı, yayıkla tereyağı nasıl yapılır, tereyağ üretim teknolojisi, tereyağ işlenmesi, sütten krema nasıl, tereyağ üretim aşaması, tereyağı üretimi, tereyağı üretim metodları, krema eldesi, kremaya uygulanan analizler, yayık tereyağı nasıl yapılır, tereyağı ambalajlama, işlenmiş sütün köpürmemesi, sütün kreması nasıl alınır, tereyağı üretim teknolojisi, tereyağı analizleri, yayıkla tereyağ nasıl yapılır, yayık ayranı ve tereyağı yapımı, tereyağı eldesi, tereyağı dayanma süresi ne kadardır, sütten krema, tereyağı üretimi nasıl yapılır, evde tereyağı yapımı video, tereyağı angi aşamalardan geçmiştir, tereyağ yıkamak, tereyağının iyisi nasıl anlaşılır, koyun sütünden tereyaği yapimi, yayaık ayranından tereyağı nasıl yapılır, tereyağ makinası ev tipi, kremadan tereyağı yapma makinesi, sanayi tipi tereyağı yapımı, tuzlu tereyağ nedir, tereyag nasil anlasilir, kremada yapılan analizler, krema nasıl tereyağ yapılır video, krema ile tereyağı yapımı video, tereyağ işlem, yayik yapimi, tuzlu tereyağ yapılışı, kaymak ve tereyağ farkı nedir, tere yağının yapım aşamaları, kaymak tereyağı olurmu, ev tipi kaymak ve tereyağı makinası, iyi tereyağ nasıl anlaşılır, saf tereyağı nasıl yapılır, kaliteli teryağ nasıl anlaşılır, krema tereyağ imalat, sütte tereyağı tayini yöntemleri, mikser tipi tereyağ yapımı, tereyağın iyisi nasıl anlaşılır, keçi sütünden tereyağı yapımı, inek sütünden tereyağı nasıl yapılır, evde kaymakla çiğ krema nasıl yapılır, tereyağın köpüğü neden alınması gerekir, krema nasıl üretilir, tereyagının tuzu nasıl giderilir, tereyagin tuzu nasil yikanir, tereyağının üretim aşaması, kremadan yağ nasıl elde edilir, sütten krema eldesi, tereyagın ıyısı nasıl anlasılır, tereyağında tekstürel özellikleri, sutten tereyag eldesı, krema nasıl elde edilir, evde tereyağ yapma makinası, tereyağı nasıl imaltı, yayık makinası ev tipi, yayık tereyağ yapma makinesi, hazır kremadan tereyağ olurmu, tereyağ yapımında kullanılan makineler, tereyağının oluşum aşamaları nelerdir, koyun sütünden tereyağı yapımı, süt kreması nerden alınır, yayık makinesinde tereyağı ve ayran nasıl yapılır, tereyağda ambalajlama, eksi krema ile tatli kremadan elde edilen tereyag farki, tereyağı yapımı nın geçirdiği aşamalar, yayıkta tereyağı nasıl elde edilir., tereyağı üretim aşamaları videosu, keçi tereyağı krema, tereyagının yapımındaki aşamalar, sütten yağ yapımı fiziksel değişme mi, süt kremasından yağ nasıl yapılır, sütün tereyağına dönüştürülmesi, tekstür analizi amacı, keçi sütünden ne kadar tereyağı çıkar, tereyağının aşamalarını araştır, tereyağnın aşamaları, sanayi tereyağında katkı maddeleri, eski tereyağı yapma makinesi, tereyağı oluşum aşamaları, ev tipi yağ tereyağı makinesi, tereyagına nasıl şekil verilir, tereyağında diasetil miktarını artırmak için neler yapılır, sütte santrifüj makalesi, keçi sütü tereyağı nasıl yapılır, tereyağı ile kaymağın farkı nedir, krema analızlerı yapılışı, tereyağında diasetil nasıl arttırılır, sutten yag makinasi nereden alinir, iyi kaymak nasıl anlaşılır, ayrandan tereyağ oluşumu fiziksel mi, sütten tereyağı nasıl çıkarılır, tereyağ yapımında en iyi inek hangisi, tereyağının ekonomiye katkısı, keçi sütünden yag nasıl olur, çiğ sütten yapılmiş tereyağı nasıl anlaşılır, ev tipi tereyağ makinası, geleneksel tereyağı yapımı, tereyağını nasıl kullanılır, tereyağ ve kaymak arasındaki fark, sütten tereyağı makinası, keçi sütünden yağ üretimi nasıl yapılır, kremadan nasil kaymak yapilir, kaymağın üretim aşamaları, tereyağının üretim aşamaları, tereyağı ambalajı makale, tereyağı üretim aşamaları nelerdir, tereyağında uygulanan kalite analizleri, tereyağ ambalajı nasıl olmalı, kremadan saf tereyağ nasıl, tereyağ katkilari, evde süt kaymağından tereyağ yapımı videoları, yayık ayranından tereyağ olur mu, kaymağın üretim aşamaları sırala, tereyağı üretim prosesi, kremadan tereyağı yapımı, tereyağının kalite analizleri, tereyağı yapım ve aşaması, tereyağında köpürme, tereyağı yapımında kullanılan makineler, tereyağı nasıl üretilir, tereyağı üretim teknolojisi ile ilgili slayt, tereyağ teknolojisi aşamaları, tereyağ yapma makinesi, sütten yağ eldesi neden fiziksel, tereyağının yapılış aşamaları, yayık yapma makinesi ile tereyagı yapımı, kaymak kremadan tereyağ, ev tipi tereyağı yayık makinası, ayranın oluşum evreleri, krema ile tereyag nasil yapilir gostermeli, sütten süt kreması eldesi, tereyağ yapımı slayt, yayık ayrandan tereyağı, ayrandan tereyağı, tereyağının ülke ekonomisine katkısı, tereyağ yapım aşamaları, cig süt den tereyag yapimi, sütten en fazla yag elde etme metodu, sütün tereyağı nasıl çıkarılır, sütten krema yapımı video, eksi kremadan tereyagi yapimi, kaymak kremasından terayağı, tereyagının üretim aşamaları nelerdir, sütten tereyağı alan makine, sütten krema nasil elde, çiğ sütten tereyağı yapma makinesi, yayık makinesinden tere yagı nasıl cıkar, kaymağın tereyağına dönüşmesi, tereyağının türkiyeye katkısı nedir, süt kremasından tereyağ yapımı, sütte krema nasıl elde edilir, evde yayık makinası tereyağı yapımı, tereyağyapımı sanayi olarak, tereyağ krema olduğu nasıl anlaşılır, krema ve tereyagı yapımı, tereyağının yapılışı slayt, geleneksel tereyağı, keçi tereyağı nasıl yapılır, süt işlemede yayık makinesi nasıl çalışır, ayranın nasıl yağı alınır, kremadan yapılan tereyağının özellikleri, süt kaymağindan evde tereyağ yapımı videoları, tereyağının oluşum aşamaları, kaymak-krema-tereyağ nedir, tereyağı nasıl anlaşılır, ayrandan tereyağı yapımı, ayrandan tereyagi yapimi, tereyağını nasıl tuzlayıp saklayabilirim, sütün kreması nasılalınır, ayranın yağı nasıl alınır, tereyağı tuzlu olurmu, tereyağ oluşum aşamaları, tereyağın elde edilişi, tereyağının elde edilişi, tereyağına tuz, koyun sütünden tereyağ, ekşi kremadan tereyağı yapımı, tereyağ üretimi makale, kaliteli tereyağı nasıl anlaşılır, tereyağı nasıl kullanılır, hazir tereyagi nasil uretilir, tereyağı neden yıkanır, sanayi tipi tereyağı üretimi, ayran köpüğünden tereyağı olurmu, mutfakta krema tereyagi yapma makinesi, ekşi tereyağı, tereyağının yapımında kullanılan aletler, tereyağ hangi yöntemle yapılır, krema ve tereyağ üretim teknolojisi, tereyağda geleneksel yöntem nasıl yapılır, tereyağı üretimi megep, çiğ kremayla tereyağı, sütten tereyaği olurmu, makine ile tereyağı yapımı, sutle tereyağ nasil cikarilabilir, hazır kremadan yapılan tereyağ, yayık makinesi ile tereyağ yapımı, tereyağ teknolojisi, çig sütten tereyağ nasıl yapılır, ısıtılan tereyağ nasıl değişir, tere yağının iyisi nasıl olur, tereyağ yapımı sanayi, sanayi tipi tereyağı makineleri, tereyağinda yayiklama teorisi nedir, kaymak ile krema arasındaki fark, tereyağı ambalajı, tuzlu tereyağı nasıl yapılır, sütten tereyağı yapma makinesi, tereyağı üretimi prosesi, keci sutunden nasil yag, krema kaymak arasındaki fark nedir, geleneksel tereyağı üretimi nasıl yapılır, cig sütten tereyagi, tereyağının yapım aşamaları nelerdir, cig sutten tere yagi olurmu, kaymaktan tereyağı yapımı, kaymak ile tereyağının farkı nedir, hazir kaymaktan tereyağı nasıl yapılır, sanayi tipi tereyağ yapma makinası, alüminyum tereyağ ambalajı, tuzlu tereyağının tuzu nasıl alınır, tereyağı üretimi aşamalı videolar, hazir kaymaktan tereyaği, inek sütünden yağ yapımı, ekşi krema tereyağ, konsantre tereyağ nedir, tereyağı yıkama suyuna katkı, tereyagi makinasi sanayi tipi, saf tereyağ markası, krema tereyağı arasındaki fark, makınada tereyağ yapımı, krema gerçek oldugu nasil anlaşilir, tereyağı yapımında tuzlama süresi, krema ile tere yağı arasındaki fark nedir, eskimiş tereyağ nasıl yıkanır, ev tipi ayran yapma makinası, ev yapımı inek yağı nasıl çıkarılır, krema üretimi nasıl yapılır, tereyağı makinası, tereyağın ısı derecesi kaçtır, çiğ kremadan tereyağ, tereyağı ile kaymak farkı, tuzlu tereyağ imalatı, tereyağ yapımı nedir, tereyağı nasıl üretimi, inek sütünden krema çıkar, tereyağında yağ analizi nasıl yapılır, yayık tereyağı makinası nasıl yapılır, saf tereyağ nasıl yapılır, yayık makinasında tereyag nasıl yapılır, terayağ analizi neden yapılır, sanayi tipi tereyağı yapma makinesi, tereyağı ambalajları nasıl olmalıdır, kremadan tereyağ yapma makinesi, sutten krema yapım asamaları, tereyağı tuzlama, yayık makinesinde tereyağı oluşum süresi, anadoluda tereyagi nasil yapilir, kremadan tereyağ yapımı video, tereyağın ayranını nasıl alırım, tereyağı kreması nasil yapilir görüntülü, yayaık süt, sütten krema alınıp tereyag yapılması, geleneksel tereyağı nasıl yapılır, tereyağ makinesi, en iyi tereyag hangi hayvanin sütünden elde edilir, hazir kremadan tereyagi yapimi, sanayi tereyağ yapımı, yayık makinası nasıl çalışır, sürekli tereyağ üretimi ile geleneksel tereyağ üretimi, cig kaymaktan tere yag olurmu, geleneksel tereyağı üretimi ile sürekli tereyağı üretimi arasındaki fark nedir, tereyağı üretimi ile ilgili slaytlar, tereyağın iyisi, sütten tereyağı yapım aşamaları, tereyag yapimi nasil paketlemesi, makina kremayı nasıl ayırır,, fabrika tipi tereyağ yapımı, kremaden hangi süt ürünleri imal edilir, sütten kaymak yapılması fiziksel değişim midir, tereyaği nasil yikanir, kremada yağ tayini nasıl yapılır, sütten tereyağı ve ayrandan tereyağı arasındaki fark, kremadan tereyağı nasıl yapılır, tereyağı nasıl yıkanır, tereyagi nedir, saf tere yagi nasil yapilir, tereyagların uretım seması, tereyagsutuyle ne yapilir, çiğ süttentereyağ yapımı, tereyağı kreması üretimi, yayık ayrandan tereyagi yapımı, evde saf tereyag nasil yapilir, tereyağı nasıl yapılır aşamaları, tereyağı nasıl yapılır tesislerde makineler, süt krema makinesinden tereyağı nasıl elde edilir, tereyağının geçtiği aşamalar, sütten tereyağı yayıkla nasıl çıkarılır, tereyağın yapımı makale, çiğ sütten tereyağı nasıl yapılır, çiğ sütten tereyağı yapımı fabrıka, sanayii tereyağı makineleri, tereyağı teknolojisi makaleler, yayık makinasında tereyağı nasıl yapılır, sanayide tereyağı yapım aşamaları, tereyağı imalatı, inek sütü kreması nasıl yapılır, tereyağı, tereyağı üretimi, krema, süt yağı
TAVSİYE ÜRÜNLER
Hazır Besiyerleri
Özel şartlara sahip üretim tesisinde hazırlanmakta, vakumlu ambalaj ve soğuk zincir ile sevk edilmektedir.
Hytech Slide ® (Hijyen Kontrol Kiti)
Hijyen kontrolü için tüm yüzeylerden besiyeri teması ile mikrobiyolojik ekim aparatı
Antimikrobiyal Paspas ®
Ayakla hijyenik ortamlara taşınabilecek mikroorganizmaları engeller
TÜMÜNÜ GÖR »