Gıdalar ve Gıda İşletmeleri İçin Standart Operasyon Prosedürleri

4645 kez okundu

5 yıl önce eklendi

Ana Sayfa » Makale-Yöntem » Gıda Hijyeni ve Güvenliği» Gıdalar ve Gıda İşletmeleri İçin Standart Operasyon Prosedürleri

Personel ve Personel Hijyeni
 
SOP1: Çalışan sağlığı ve personel hijyeni
SOP2: El yıkama
SOP3: Eldiven ve alet ekipman kullanımı
SOP4: Duyusal test metodları
SOP5: Çalışanların yeme içme alanları
SOP6: Aralar ve yemek molaları
SOP7: Kan ve vücut salgıları ile temas

Tesis ve Ekipmanlar


SOP8: Ekipmanların temizliği ve sanitasyonu
SOP9: Yıkama makineleri-Yüksek sıcaklık
SOP9a: Yıkama makinesi 1: Sıcaklık İzleme Formu
SOP9b: Yıkama makinesi 2: Sıcaklık İzleme Formu
SOP10:Yıkama makinesi-Kimyasal Sanitasyon
SOP10a: Yıkama makinesi Kimyasal İzleme Formu
SOP11: Elle yıkama
SOP11a: Elle yıkama İzleme Formu
SOP12: Buz makinesi kullanımı
SOP13: Pest Kontrol
SOP14: Termometrelerin Kalibrasyonu
SOP14a: Termometrelerin Kalibrasyon Kayıtları
SOP15: Termometrelerin Kullanımı
SOP16: Alet ekipmanların bakım ve onarımı

Gıdaların İş Akışı

SOP17: Satın alma
SOP18: Mal kabul
SOP18a: Mal kabul sıcaklıkları
SOP19: Depolama
SOP19a: Donmuş ürün depoları sıcaklık kayıtları
SOP19b: Buzdolabı sıcaklık kayıtları
SOP19c: Soğuk depo sıcaklık kayıtları
SOP20: Donuk gıdaların çözündürülmesi
SOP21: Soğuk tüketilecek gıdaların hazırlanması (sandviç, meze vb.)
SOP22: Pişmiş Gıdalar
SOP23: Servis Edilecek Gıdaların Bekletilme Sıcaklıkları (restaurantlarda)
SOP24: Gıdaların soğutulması
SOP24a: Soğutma sıcaklıkları
SOP25: Gıdaların tekrar ısıtılması (arta kalanların)
SOP25a: Tekrar ısıtılma sıcaklıkları
SOP26: Servis Sıcaklıkları
SOP27: Gıdaların mutfaktan servis salonuna taşınması
SOP28: Gıdaların Servisi

Tüketici İletişimi

SOP29: Gıda kaynaklı hastalıklar ile ilgili şikayetlerin cevaplanması
SOP29a: Gıda kaynaklı hastalıklar vaka rapor formu
SOP30: Gıdalara fiziksel kontaminasyonlardan sorumlu kişi
SOP31: İşletmeye ziyaretçi girişleri
SOP32: Acil durumlarda gıda güvenliği

Çalışan Oryantasyonu ve Eğitimi

SOP33: Yeni başlayan personel oryantasyonu
SOP33a: Yeni personel oryantasyonu ve gıda güvenliği kontrol listesi

Gıda Güvenliği ve HACCP Eğitimi ve İzleme


SOP34: Gıda Güvenliği ve HACCP Eğitim Programı
SOP34a: Yıllık eğitim takvimi formu
SOP34b: Çalışan eğitim planı
SOP34c: Personel görev listesi
SOP35: Sürekli Kalite Gelişimi İçin İÇ Denetim
SOP36: Gıda Güvenliği ve HACCP Doğrulama Programı
SOP37: Kayıt Tutma ve Dokumantasyon
 
Hijyen kontrolünde elinizi güçlendiren ürünümüz Hytech Slide'a yakından bakınız.
 
Hytech Slide alet, ekipman, personel gibi tüm yüzeylerden (katı/sıvı) mikrobiyolojik analiz yapmanızı sağlayan bir üründür.
 
Hytech Slide hakkında bilgi almak için TIKLAYINIZ.
 
Hijyen analizlerinizde Hazır besiyerlerimizi güvenle kullanabilirsiniz.
 
Hazır besiyerleri hakkında bilgi almak için TIKLAYINIZ.